Vitrum

 • Bordolese

  Bordolese

  Oglejte si ponudbo bordojskih steklenic. Bordojske steklenice izhajajo iz področja Bordeaux-a v Franciji in so najbolj razširjen tip steklenic na svetu. Imajo značilno valjasto obliko, kratek prehod iz trupa v vrat in tudi relativno kratek vrat. Te steklenice se uporabljajo tako za bela kot rdeča vina.

  Preberi več
 • Borgognota

  Borgognota

  V tej kategoriji so predstavljene steklenice burgundskega tipa. Tradicionalno steklenica iz francoske Burgundije, pri kateri dve tretjini višine predstavlja trup steklenice, tretjina pa v prehod vrat. Uporablja se za bela in za rdeča vina. Steklenica je razširjena po vsem svetu.

  Preberi več
 • Renana

  Renana

  Tukaj so predstavljene renske steklenice. Renska steklenica izhaja iz Porenja v Nemčiji. Najpogosteje je višja od ostalih vrst steklenic. Iz valjastega trupa prehaja konusno v grlo. Uporablja se za bela vina. V svetu ni tako razširjena, kot drugi tipi steklenic.

  Preberi več
 • Šampanjske

  Šampanjske

  Ponujamo vam tudi steklenice za penine. Te steklenice izvirajo iz francoske Šampanje in so narejene za peneča vina. Kljub podobnosti z burgundsko steklenico, so debelejše, saj morajo zdržati pritisk ogljikovega dioksida v vinu. Grlo je narejeno za pritrditev žičnatega agrafa, ki varuje zamašek pred visokim pritiskom v steklenici.

  Preberi več
 • Druge

  Druge

  Steklenice so se v Evropi začele pojavljati v 15. stoletju. Prve steklenice so izdelali s tehniko pihanja stekla. Proces izdelovanja se je s časom spreminjal. V drugi polovici 19. stoletja pa so se pojavili že kalupi in industrijske steklenice. V tej kategoriji so predstavljene druge steklenice, ki same posebej ne spadajo v katero od gornjih vinskih steklenic. Primerne so tako za vino, kot za druge pijače.

  Preberi več
Vitrum d.o.o.
Žnidarčičeva 15
5290 Šempeter pri Gorici

tel.: 05 335 63 00
fax: 05 335 63 20

MALOPRODAJA
pon-pet: 13h do 17h
sobota: 9h do12h